Dømt for avlytting av ekskjærestens soverom

Dømt til et halvt års ubetinget fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 42-årig mann er i Tønsberg tingrett dømt til et halvt års ubetinget fengsel for avlytting av ekskjærestens soverom.

I juli 2009, året etter at samboerskapet med kvinnen var over, tok 42-åringen seg inn i ekskjÃrestens bolig og limte fast avlyttingsutstyr under bordet på kjøkkenet og i en deodorantboks på badet.

Etter hvert oppdaget kvinnen utstyret han hadde montert, og konfronterte han med dette. 42-åringen skal ha svart at han bare ville teste ut utstyret, og at det hele var en spøk. Det ble også oppdaget videoutstyr pÃ¥ soverommet, og kvinnen har forklart at 42-åringen sa at han hadde tatt opp video av henne når hun hadde sex, skriver Tønsbergs Blad.

42-åringen forklarte i retten at utstyret ikke fungerte, men nærmest var leketøy.

Dette trodde ikke retten på. Blant annet fordi han i 2004 ble dømt for å ha montert avlyttingsutstyr på telefonen til en tidligere ekskjæreste.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen ilagt tre års besøksforbud mot både kvinnen og barna hennes. Han får ikke bevege seg nærmere enn 100 meter fra boligen deres. Han må i tillegg betale kvinnen 50.000 kroner for tort og svie, samt 5.000 kroner i erstatning.

(NTB)