Dømt for babytjuveri

To argentinske tidligere politimenn er funnet skyldige i å ha stjålet spedbarn fra drepte fanger under militærdiktaturet på 1970-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Menneskerettsaktivister jublet og klappet utenfor rettssalen i La Plata sør for Buenos Aires da kjennelsen ble lest opp i går.

Tidligere politisjef Miguel Etchecoaltz og politilege Jorge Berges ble idømt sju års fengsel for å ha kidnappet babyen til et ektepar fra Uruguay. Paret ble kidnappet og drept under militærdiktaturet som varte fra 1976 til 1983.

Etchecoaltz hevdet sin uskyld, men domstolen fant det bevist at han var delaktig i forbrytelsen.

Dette er første gang at en argentinsk domstol finner høytstående tjenestemenn under diktaturet skyldige i barnekidnapping. Disse har tidligere vært beskyttet av amnestilover, men lovene omfatter ikke barnekidnapping. Menneskerettsgrupper håper at dommen vil bane vei for flere slike saker, melder BBC.

Mellom 400 og 500 babyer forsvant mens generalene styrte landet med jernhånd. De stjålne babyene ble seinere adoptert bort, ofte til barnløse offiserer.

Blodig diktatur

Det var i mars i 1976 at en militærjunta under ledelse av generalene Videla, Massera og Agosti tok makten i Argentina. Ikke lenge etter strammet de grepet om folket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer