Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for blotting på sykehuskjøkken

37 år gammel renholdsarbeider dro ned buksa på Aker universitetssykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge dommen i Oslo tingrett arbeidet 37-åringen som renholder på sykehuset, da han blottet seg for en hjelpepleier på et kjøkken i januar i fjor.

- Etter at frokost var servert, arbeidet 37-åringen med oppvask på kjøkkenet. En hjelpepleier og en sykepleier kom inn på kjøkkenet for å lage mat. De to sto vendt mot kjøkkenbenkene på den andre siden av kjøkkenet i forhold til der 37-åringen sto.

Ereksjon

Hjelpepleieren snudde seg mot renholderen, og hun så da at han sto med ansiktet mot henne.

37-åringen hadde tatt sin erigerte penis fram fra buksa og holdt den i hånda, slik at hjelpepleieren så den.

Hun reagerte med sjokk, og løp ut fra kjøkkenet og inn på vaktrommet, der hun fortalte hva hun hadde opplevd, konkluderer dommerne.

Ifølge hjelpepleieren har hun tatt seg svært nær av hendelsen, og har vært redd for å møte 37-åringen på arbeidsplassen i ettertid.

I tingretten er 37-åringen dømt til ei bot på 6000 kroner, subsidiært fengsel i 12 dager. Dette var i samsvar med Oslo-politiets påstand.

Trygghet

I skjerpende retning legger dommerne vekt på at blottingen skjedde på arbeidsstedet overfor en annen ansatt, med den betydning det derved fikk for arbeidsmiljøet og hjelpepleierens trygghet og trivsel på arbeidsplassen.

I formildende retning hadde dommerne intet spesielt bemerke.

37-åringen må i tillegg betale 1000 kroner i saksomkostninger.