Dømt for bordellran

De to 18-åringene plukket ut ofrene sine gjennom sexannonser i Søndag Søndag. Så reiste de ut for å rane prostituerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag falt dommen mot de to unge mennene som var tiltalt for å ha ranet fire prostituerte og en mann med tilknytning til prostitusjonsmiljøet i Oslo. 18-åringene ble dømt til tre års fengsel.

De to gjerningsmennene kjøpte avisa Søndag Søndag 27. april i år. De bladde gjennom for å finne prostituerte som annonserte for sexsalg, og krysset av 38 steder med kulepenn.

Deretter ringte de en rekke av stedene, før de la ut på en ransrunde som varte en hel helg.

Avtalte møte

To dager etter at de hadde plukket ut stedene, avtalte den ene ransmannen å møte en prostituert i en leilighet ved Carl Berners plass. Han dukket opp, men det var flere personer i leiligheten og han bestemte seg for å utsette ranet. Dagen etter kom han tilbake, holdt en kniv mot kvinnens hals og slapp inn kameraten som var væpnet med pistol. Begge mennene slo kvinnen, og truet både med å skyte henne og skjære av henne hodet.

- Vi er tjetsjenere. Nå er dette vårt territorium, sa den ene tiltalte.

De truet henne på livet, og tok med seg mellom 10 000 og 15 000 kroner. Før de dro, teipet de hendene og føttene hennes.

Søndag 4. mai gjennomførte 18-åringene nok et ran, som fikk stor oppmerksomhet i pressen. De avtalte å kjøpe sex for 1500 kroner hver på et bordell i Kingos gate ved Alexander Kiellands Plass.

Ransmennene gikk først inn i dusjen inne på bordellen, og da de kom tilbake truet de tre prostituerte kvinner med kniv og pistol. De truet med å lemleste, voldta og drepe den ene kvinnen. 18-åringene fikk med seg rundt 13 000 kroner, 660 euro og to mobiltelefoner.

Tatt på pub

De tre fornærmede ble bundet med teip på armer og føtter, før gjerningsmennene dro til puben Storm P. for å feire utbyttet.

Da var allerede store politistyrker ute og jaktet på dem. Politiet hadde klart å spore en av de stjålne mobiltelefonene til Majorstuaområdet, og prøvde å ringe den flere ganger.

Til slutt valgte en av ranerne å besvare den innkommende samtalen. Politiet hørte orientalsk musikk i bakgrunnen, og begynte dermed å gjennomsøke restaurantene i bydelen. Etter kort tid fant de 18-åringene inne på Storm P.

Betenkningstid

Mennene var også tiltalt for et liknende forhold i løpet av ranshelga, der en mann ble truet med pistol og kniv, før han ble ranet for 12 000 kroner, et digitalkamera, DVD-spiller, laptop og et videokamera. Også ved dette ranet ble offeret teipet på hender og føtter, men retten mente at påtalemyndigheten ikke hadde oppfylt bevisbyrden sin.

Begge mennene ble dømt til tre års fengsel. Henholdsvis ett og et halvt år og ett år ble gjort betinget. De domfelte ba om betenkningstid da de fikk dommen i Oslo Tingrett.

TRUENDE: En av ranerene ble aggressiv da han så at Dagbladets fotograf tok bilder. Politiet måtte derfor stagge gutten, før de tok han med inn i den ventende politibilen.
FESTEN OVER: Den andre av de to ranerne på vei inn i en politibil.
HER ENDTE JAKTEN: Både politihunder og bevæpnede politimenn ble satt inn i jakten på ranerene. Politiet oppsporet dem tilslutt her på puben Storm P. på Majorstua ved hjelp av en mobiltelefon guttene hadde stjålet fra en av de prostituerte kvinnene.
<B>GODT BESKYTTET: Da politiet ransaket ranerene fant de pass, mobiltelefoner og en haug med kondomer.