MASSAKRE: En rekke elefanter er blitt forgiftet og drept den siste tiden i Zimbabwe, av krypskyttere på jakt etter elfenbein. Foto:  REUTERS/Philimon Bulawayo/NTB Scanpix
MASSAKRE: En rekke elefanter er blitt forgiftet og drept den siste tiden i Zimbabwe, av krypskyttere på jakt etter elfenbein. Foto: REUTERS/Philimon Bulawayo/NTB ScanpixVis mer

Dømt for cyaniddrap på elefanter

Zimbabwisk mann fikk 15,5 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(DAGBLADET/NTB): En zimbabwisk mann er dømt til femten og et halvt års fengsel for å ha forgiftet elefanter med blåsyre. Dommen er den fjerde i sitt slag på en måned i det afrikanske landet.

Les også: Drepte over 80 elefanter med cyanid

26 år gamle Akim Masuku fikk straffen ved en domstol i byen Hwange vest i landet denne uken, meldte zimbabwiske medier torsdag. Tidligere i uken opplyste landets departement for nasjonalparker og dyreliv at 100 elefanter er forgiftet med cyanid (blåsyre) den siste tiden.

I september ble tre andre menn dømt til minst 15 års fengsel for å ha forgiftet til sammen 81 elefanter. Krypskyttere dreper elefantene for å få tak i støttennene deres, som er svært etterspurt i Asia og Midtøsten der de brukes til å framstille dekorasjoner og i naturmedisin.

• Les også: Elfenben kamuflert som sjokolade

Drevet av en etterspørsel etter elfenben, sørget krypskytting for å senke bestanden av afrikanske elefanter fra 1,3 millioner til 600 000 individer i åra 1979 til 1987, ifølge Center for Conservation Biology i Washington.

Eksperter anslår at det nå drepes rundt 30 000 afrikanske elefanter årlig.