Dømt for drap etter rafting-skandale

Åtte personer ble i dag dømt for drap etter at 18 turister døde under en raftingtur i Sveits i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor mente at tre ledere av ekstremsportselskapet Adventure World, samt fem guider, var skyldige i uaktsomt drap etter å ha insistert på å gjennomføre en padletur nedover et smalt elvejuv i nærheten av Interlaken, selv etter at det hadde brutt ut dårlig vær.

De tre lederne fikk betingede dommer på fem måneders fengsel, samt bøter på om lag 40.000 kroner hver. Tre erfarne guider fikk kortere betingede dommer, mens to mindre erfarne guider ble frikjent. De risikerte opptil ett års ubetinget fengsel.

Alle erklærte seg ikke skyldige fordi de mente de ikke kunne forutse resultatene av det dårlige været. I alt var 45 turister og åtte guider med på turen da de ble skylt overende av massive vannmasser og steinras.

De fleste ofrene var fra Australia. Andre var fra Storbritannia, New Zealand, Sør-Afrika og Sveits. Alle var mellom 19 og 32 år.

Slektninger av ofrene, som hadde møtt fram i rettssalen, var fornøyde med dommene, selv om de kunne synes milde. En mann, hvis sønn omkom i ulykken, mente det var vi ktig å få plassert ansvaret.

På stedet hvor ulykken skjedde, er det nå reist et steinmonument.

(NTB-Reuters)

LETTE ETTER OVERLEVENDE: Turistene ble overrasket av kraftig regnvær, og 18 av dem døde.