Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for drap og likskjending

En 40 år gammel tidligere drapsdømt Oslo-mann er i Borgarting lagmannsrett dømt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter og likskjending til forvaring i 17 år med ei minstetid på sju år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettsprosessen er historisk. 40-åringen er den første i Norge som både i tingretten og lagmannsretten er dømt til forvaring for drap, etter at han har sonet ferdig straffen for et annet drap. Oslo-mannen ble først på 90-tallet dømt til 12 års fengsel for å ha drept en mann, som forsøkte seg på 40-åringen seksuelt.

Oslo tingrett dømt i fjor høst 40-åringen til forvaring i 18 år med ei minstetid på 10 år for drap, likskjending og et grovt ran. I lagmannsretten ble 40-åringen frifunnet for ranet. Juryen brukte sju timer på kjennelsen.

40-åringens forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, sier til Dagbladet han sammen med klienten vil studere dommen med henblikk på en eventuell anke til Høyesterett.

Etter at loven om forvaring kom i 1. januar 2002, er det tre tidligere drapsmenn som har fått forvaringsdom i tingretter. Det er en mann i Steinkjer, som drepte stedattera etter at han hadde ferdigsonet en drapsdom på en samboer. Det samme gjelder i mann i Nordland, som drepte kona, etter at han hadde ferdigsonet en dom for drap på en svirebror i Mo. Bare Oslo-mannen har så langt fått skyldspørsmålet endelig avgjort i lagmannsretten.

40-åringen satte en overdose heroin på en mann i Oslo. Da gifta angivelig ikke virket, skal han ha strammet et skjerf eller lignende rundt halsen på mannen, for å kvele ham.

Etter at mannen var død, fraktet 40-åringen liket ut i skogen i Enebakk. Tre uker seinere oppsøkte han stedet, og tente på liket, for å fjerne spor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media