«How to Murder Your Husband»-forfatter

Dømt for drap på ektemannen

Forfatteren Nancy Crampton Brophy er dømt til livstid i fengsel for drapet på ektemannen Dan Brophy for fire år siden.

I RETTEN: Forfatteren Nancy Crampton Brophy er dømt til livstid i fengsel for drapet på ektemannen. Foto: Dave Killen/The Oregonian via AP, Pool, File Photo
I RETTEN: Forfatteren Nancy Crampton Brophy er dømt til livstid i fengsel for drapet på ektemannen. Foto: Dave Killen/The Oregonian via AP, Pool, File Photo Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Brophy (71) ble dømt til livstid i fengsel, men med mulighet for prøveløslatelse etter 25 år, etter at ektemannen ble drept på jobb i Portland for fire år siden, melder flere amerikanske medier, blant annet AP.

Saken har fått stor oppmerksomhet fordi Brophy, som har gitt ut kioskromaner, flere år tidligere publiserte et essay på nettet med tittelen: «How to Murder Your Husband» (På norsk: «Hvordan drepe ektemannen din» journ.anm.). Denne teksten ble imidlertid ikke akseptert som bevis i drapssaken.

Drept på jobb

Ifølge retten skjøt hun ektemannen, kokken Dan Brophy (63) inne på Oregon Culinary Institute i 2018 for å få utbetalt livsforsikringen hans på rundt 1,5 millioner dollar, ifølge The Independent.

Liket ble funnet av en kollega inne på kjøkkenet til Oregon Culinary Institute i juni 2018 med ett skuddsår i ryggen og et annet i brystet.

Brophy ble pågrepet for drapet i september 2018. Hun har hele tida hevdet at hun befant seg hjemme da drapet skjedde, og at hun er uskyldig.

Forsvarerne hennes mener at påtalemyndigheten mangler klare bevis. De avviser påstanden om at ekteparet hadde økonomiske problemer. De hentet også inn vitner som fortalte om et ekteskap fylt av kjærlighet.

MØTER I RETTEN: Renate Strand Normann (42) ble funnet død i Kvinnherad i april i fjor. Onsdag 8. juni møter sønnen Patrick Nordmann i Haugaland og Sunnhordand tingrett, hvor han vil se den drapstiltalte inn i øynene. Foto: Kristian Ridder Nielsen / Dagbladet Vis mer

I retten fortalte også Brophy selv at researchen hennes av såkalte «ghost guns» - våpen som ikke kan spores - var forberedelser til en kommende roman.

- Tenker på drap

Brophy har tidligere gitt ut bøker med titler som «Feil elsker» og «Feil ektemann». I 2011 skrev hun essayet «How to Murder Your Husband» for bloggen See Jane Publish.

- Som en romantisk spenningsforfatter bruker jeg mye tid på å tenke på drap og følgelig på politiets prosedyre. Tross alt, hvis drapet er ment å sette meg fri, vil jeg absolutt ikke tilbringe noe tid i fengsel, skrev hun i essayet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer