Dømt for drap på Monika (8)

Donatas Lukosevicius (34) har nektet enhver befatning med åtte år gamle Monika Sviglinskajas død. Nå er han dømt til 18 års forvaring.

DOM: Nordhordland tingrett har funnet bevisene gode nok for å dømme Donatas Lukosevicius for drap på Monika Sviglinskaja (8). Han forsvares av advokat Aasmund Sandland.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DOM: Nordhordland tingrett har funnet bevisene gode nok for å dømme Donatas Lukosevicius for drap på Monika Sviglinskaja (8). Han forsvares av advokat Aasmund Sandland. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Donatas Lukosevicius kom haltende inn i rettssalen i Nordhordland tingrett med solbriller og caps litt etter klokka 12.00.

Tingrettsdommer Håkon Rastum startet opplesingen av dommen like etterpå. Han startet med å lese domsslutningen.

I tillegg til forvaring i 18 år med minstetid på 10 år, er Lukosevicius dømt til å betale 250 000 kroner i oppreisningserstatning til Monikas mor, Kristina Sviglinskaja. Han er også dømt til å betale 10 000 kroner i erstatning for tyveri av smykker.

Statsadvokat og aktor Benedicte Hordnes la i sin prosedyre ned påstand om 18 års forvaring for drapstiltalte, Donatas Lukosevicius. og er dermed blitt hørt av retten. Hun mener at tiltalte drepte Monika Sviglinskaja i en sokkelleilighet i Sund kommune 14. november 2011.

- Skyldig

Litaueren Donatas Lukosevicius noterer flittig når tingrettsdommer Rastum leser opp dommen.

Retten finner det som bevist at tiltalte er skyldig i å ha drept Monika Sviglinskaja ved bruk av et belte og deretter hengt henne i et dørhandtak. Retten har dermed utelukket at Monika Sviglinskaja kan ha begått selvdrap, og påstanden om at det kan ha vært en annen person som har tatt livet av den åtte år gamle jenta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer