DØMT: 32-åringen fra Tsjetsjenia løsnet skudd mot politiet ved denne bensinstasjonen på Roa 26. juni i fjor. Nå er han dømt til sju års fengsel. Foto: Frank Hansen / Følgebilservice / NTB scanpix
DØMT: 32-åringen fra Tsjetsjenia løsnet skudd mot politiet ved denne bensinstasjonen på Roa 26. juni i fjor. Nå er han dømt til sju års fengsel. Foto: Frank Hansen / Følgebilservice / NTB scanpixVis mer

Dømt for drapsforsøk på politimann

En 32 år gammel mann er dømt til sju års fengsel for blant annet å ha forsøkt å drepe en politimann ved en bensinstasjon på Roa i Oppland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han var også tiltalt for drapsforsøk på en annen politimann samme kveld på samme sted, men Gjøvik tingrett frikjente ham for dette, melder NRK.

Mannen erkjente ikke straffskyld under behandlingen i tingretten.

Skuddvekslingen fant sted under en pågripelse natt til 26. juni i fjor på Roa i Lunner kommune. En politipatrulje kom til stedet på leting etter en stjålet personbil med to mistenkte personer.

De fant dem ved bensinstasjonen og parkerte front mot front med personbilen.

Ifølge dommen var politimannen i ferd med å søke dekning ved egen bil, da 32-åringen løsnet et skudd.

Skuddet traff verken bygninger, gjenstander eller personer på bensinstasjonen.

Politimannen skjøt deretter mot tiltalte og traff ham i hofteregionen. Skaden var ikke alvorlig, og han ble utskrevet fra sykehus samme dag.

Mannen, som opprinnelig er fra Tsjetsjenia, var også tiltalt for like etter å ha forsøkt å avfyre et skudd mot den andre politimannen.

Dette ble han frikjent for siden retten mener det er tvil om han mente å rette våpenet mot politimannen.

Dommen på sju års fengsel omfatter også flere andre mindre alvorlige forhold.

(NTB)