Dømt for drapsforsøk på sju utenfor utestedet Blå

En 26 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer utenfor utestedet Blå i Oslo.

TRUFFET: Dørvaktene som ble skutt, får her hjelp like innenfor inngangsdøra på Blå. Foto: Dagblad-tipser
TRUFFET: Dørvaktene som ble skutt, får her hjelp like innenfor inngangsdøra på Blå. Foto: Dagblad-tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann (26) er dømt til elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer utenfor utestedet Blå ved Akersevla i Oslo, melder NTB.

26-åringen ble dømt til elleve års forvaring i Oslo tingrett på grunn av høy voldsrisiko hos mannen. Lagmannsretten kom fram til at det ikke var grunnlag for å idømme forvaring, men understreker at det var tvil om denne avgjørelsen.

Saken er et grensetilfelle, og lagmannsretten la særlig vekt på fengselsstraffens lengde, og at tiltalte syntes å ha en positiv utvikling i fengslet i den siste tida.

Skjøt mot inngangspartiet

Det var natt til 9. juli 2017 at mannen løsnet skudd ved utestedets inngangsparti. Etter at mannen ble bedt av vaktene på Blå om å forlate stedet, ble han kraftig irritert, og han tok frem en grovkalibret ladd pistol som han hadde med seg gjemt i bukselinningen. Han avfyrte tre skudd på kort hold, cirka fem meter, mot gruppen som stod ved inngangen.

Overvåkningsfilmen viser at mannen forsøkte å trekke av i hvert fall tre ganger til etter at pistolen kilte seg. Pistolen ble sikret og undersøkt etter pågripelsen, og det er på det rene at magasinet fullt før skytingen begynte, ifølge dommen fra lagmannsretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer