Dømt for drapsforsøk

Eksmannen (41) er dømt for å ha forsøkt å sprenge kona med en bilbombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Eksmannen (41) er dømt til ti års fengsel for drapsforsøk på ekskona. Det er Drammens Tidende som refererer dommen på sin nettutgave. Han er dømt for mordbrann og drapsforsøk. Retten legger til grunn at mannen både lagde og plasserte bomben i bilen til ekskona. Han er også dømt til å betale henne 1.3 millioner i erstatning og oppreisning.

Ifølge Drammens Tidende anket mannen på stedet til lagmannretten.

Om morgenen torsdag 23. januar i fjor smalt det på en parkeringsplass i boligområdet i Kastanjeveien i Drammen.

Den 36 år gamle kvinnen overlevde bombeattentatet i Drammen. Men kvinnens eksmann ble raskt siktet for drapsforsøk.

Aktor i saken, statsadvokat Pål S. Berg la ned påstand om inntil 12 år forvaring for den 41 år gamle eksmannen. Berg la i retten vekt på at mannen fortsatt ville være en fare for ekskona også i framtiden. Selv har han hele tiden hevdet at han er uskyldig.

- Jeg trodde jeg skulle dø da dette skjedde. Hadde jeg stått en millimeter til høyre eller venstre, så hadde jeg trolig vært død. Jeg er glad for at jeg lever, men det er fortsatt vanskelig å møte hverdagen med de fysiske plagene jeg har, sa hun til Dagbladet i mars.

Overfor Dagbladet sier hun at hun husker det som skjedde for over ett år siden. Hun åpnet først bakdøra med høyre hånd, deretter døra til førersetet med de venstre. Så smalt det. En sprengladning med dynamitt og en kanne med bensin var plassert i førersetet i hennes Golf personbil, 98-modell.

<B>VRAKET:</B> Etterforskere fra politiet gransker bilen. De satt opp et telt for å undersøke uforstyrret.
<B>ÅSTEDET:</B> Dette er hva som var igjen av golfen som eksploderte i ansiktet på kvinnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer