Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for «ekstremt brutalt drap» - nå vil han løslates

47-åringen ble dømt til 20 års forvaring, for å ha drept en mann på nattklubben Kamikaze i Oslo i 2007. Nå ber han nok en gang om å slippe ut av fengsel.

ÅSTED: Venner og bekjente av den drepte Mohamed Ahssain la ned blomster ved utestedet Kamikaze i Oslo etter drapet i 2007. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
ÅSTED: Venner og bekjente av den drepte Mohamed Ahssain la ned blomster ved utestedet Kamikaze i Oslo etter drapet i 2007. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Mannen som i 2007 ble dømt til 20 års forvaring for det som ble beskrevet som et av de mest ekstreme drapene i norsk rettshistorie, ber igjen om å bli prøveløslatt. Det er andre gang på to år at mannen, som også er dømt til 21 års fengsel for et drap på Bryne i 1998, ber om å slippe fri.

Totalt tre personer ble dømt for drapet på Mohammad Ahssain (31), som fant sted i kjelleren på nattklubben Club Kamikaze i Oslo. 47-åringen som nå ønsker prøveløslatelse, ba selv om forvaring, og fikk dette. Straffen ble satt til 20 års forvaring med en minstetid på ti år i Borgarting lagmannsrett.

Minstetida gikk ut i februar 2017, men påtalemyndigheten mener det fremdeles ikke er forsvarlig med en prøveløslatelse. «Forvaring anses nødvendig for å verne samfunnet», heter det i tiltalebeslutningen fra statsadvokat Andreas Strand.

Drept med overdose

Den tidligere Ap-politikeren Ahssain ble ifølge tiltalen den gang rettssaken gikk, holdt fast med halsgrep i kjelleren på nattklubben Club Kamikaze den 28. februar 2007.

Han skal ha blitt slått en rekke ganger med knyttet hånd, helt til han besvimte. Deretter skal de tre tiltalte ha injisert heroin i armen hans, teipet munnen, surret plastfolie rundt hodet hans og holdt over munn og nese.

Mannen som nå ber om å prøveløslates, ble utpekt som hjernen bak drapet. Han skulle etter planen kjøpe nattklubben i Oslo sentrum av Ahssain. I stedet endte handelen med drapet, som fant sted mens 47-åringen var på permisjon fra soningen av drapsdommen fra Bryne.

Kjørte rundt med liket

Etter fire døgn ble mannen pågrepet i Larvik. Da var han på vei tilbake til Østlandet fra Stavanger, med liket av 31-åringen i bagasjerommet på bilen han kjørte.

Under rettssaken kom det fram groteske detaljer om hvordan drapet hadde blitt utført. Blant annet ble det beskrevet hvordan gjerningspersonene satte en overdose heroin i offeret før de løftet ham over i en bag.

- Jeg hadde lyst å reise meg opp og skrike flere ganger, sa offerets lillesøster den gang.

Også drapet på Bryne, som 47-åringen ble dømt for tidligere, bare preg av svært brutale omstendigheter. Statsadvokat Tormod Haugnes beskrev selv drapet som en av etterkrigstidens verste forbrytelser i Rogaland.

Tre dagers rettssak

Det er satt av tre dager til rettssaken om prøveløslatelsen, som vil gå i Asker og Bærum tingrett i februar.

- Påtalemyndigheten er ikke innstilt på å akseptere hans ønske, sier statsadvokat Strand.

Det har torsdag ikke lyktes Dagbladet i å få kommentarer fra advokat Marius Dietrichson, som er 47-åringens forsvarer. Ahssain-familiens bistandsadvokat da rettssaken gikk, Per Arne Flod, ønsker ikke å kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling