Dømt for en rekke bombetrusler før

Trusselmail til Østfold-politiet kl. 15.29 ble lest etter «noen få» timer.

 TRUSSELMAIL 15.29:  En tidligere trusseldømt 29-åring er siktet for å truet med å utløse en bombe blant annet her ved Fredrikstad stasjon klokka 23 i går kveld. Foto: Johnny Larsen, ØstfoldNytt.
TRUSSELMAIL 15.29: En tidligere trusseldømt 29-åring er siktet for å truet med å utløse en bombe blant annet her ved Fredrikstad stasjon klokka 23 i går kveld. Foto: Johnny Larsen, ØstfoldNytt.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av de to mennene som er siktet for bombetruslene mot Hvalertunnelen, Fredrikstadbrua og Fredrikstad stasjon i går kveld, er tidligere dømt for tilsvarende trusler mot andre trafikkutepunkt på Østlandet som flyplassene på Rygge og Torp og mot ferjeselskapet Color Line.

Forsvareren til den tidligere trusseldømte 29-åringen fra Halden, advokat Harald Robberstad, sier til Fredriksstad Blad at hans klient nekter enhver befatning med bombetruslene i går.

- Truslene ble sendt på mail, og var undertegnet med navnet til den andre som ble pågrepet i natt og siktet, en mann i begynnelsen av 20-årene, som også kommer fra Halden, opplyser politiførstebetjent Tore Løwengreen ved Halden politistasjon til Dagbladet.

De to kjenner hverandre.

Lest etter noen få timer Trusselmailen kom klokka 15.29 til den generelle publikumsadressen som ligger på politiets nettside: post.ostfold@politi.no.

- Mailen ble lest noen få timer seinere, etter de rutinene vi har for å sjekke mail etter etter ordinær kontortid. Det er en utfordring for mannskapet på vakt å være oppdatert på mail og sosiale medier til en hver tid, sier leder for operasjonssentralen i Østfold, Lars Stenerød, til Dagbladet. 

- Kunne hele aksjonen i går kveld vært unngått hvis dere hadde sett trusselmailen og funnet de siktede tidligere ?

- Det har jeg ingen formening om, men det er naturlig å se på mailrutinene i lys av gårsdagen, sier Stenerød.

Bruker andre navn Også i trusselsakene som 29-åringen er dømt for i en ett års periode fra 2009 til 2010, har han undertegnet med navn til bekjente.

29-åringen har sittet i politiarresten i natt, og blir avhørt i dag.

Den andre siktede, som har fått sitt navn på trusselmailen, ble løslatt i natt etter at han hadde gitt en foreløpig forklaring.

- Han møtte opp med verge til avhør i morges, som avtalt, sier Løwengreen til Dagbladet.

Store ressurser Østfold-politiet satte inn store ressurser i går kveld for å stanse trafikken rundt de tre knutepunktene der det etter trusselmailen skulle smelle klokka 23.

Østfold-politets operasjonsleder i går kveld, Tom Sandberg, opplyste til Dagbladet at mailen hadde kommet til politiet på ettermiddagen, men at den først var blitt lest på kvelden.

- Etterforskerne fant fram til de to som seinere ble pågrepet uavhengig av hverandre blant annet ved å spore avsenderadressen, sier operasjonsleder i formiddag, Terje Marstad til Dagbladet.