Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for falsk voldtektsanklage etter lydopptak

Kvinne i Oslo må betale 350 000 til mann. Anker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 20-årene er i Oslo tingrett dømt til åtte måneders fengsel for å gi en falsk voldtektsanmeldelse.

Dommen vil bli anket.

Kvinnen er også dømt for å ha forsøkt å få voldsoffererstatning som følge av den falske anmeldelsen.

Hun må også betale mannen 350 000 kroner i erstatning og oppreisning, skriver Nettavisen.

Mannen ble pågrepet og siktet for voldtekt i juli 2013 etter at de to hadde hatt sex i mannens leilighet på Grünerløkka i Oslo i slutten av mai samme år.

Andre gang
Han hadde gjort lydopptak av hele møtet med kvinnen, noe som førte til at voldtektssaken mot ham ble henlagt, og at kvinnen ble siktet og seinere tiltalt for falsk forklaring.

Ifølge Nettavisen har mannen møtt for retten etter anmeldelse og tiltale for voldtekt tidligere. Da ble han frifunnet, og har siden gjort det til vane å ta opp lyd når han treffer kvinner han ikke kjenner.

Oslo tingrett mener det 91 minutter lange lydopptaket viser at det ikke fant sted noen voldtekt, og at fornærmede utvilsomt ga en uriktig forklaring i anmeldelsen.

Retten: - Hun selv tar initativ
«Det framgår av lydopptaket at tiltalte deltar aktivt og frivillig i alt som skjer, herunder at hun selv tar initiativ til samleiet med fornærmede», skriver retten.

Avgjørelsen fra Oslo tingrett kommer til å bli anket, varsler kvinnens advokat.

- Min klient sier hun er sjokkert over domfellelsen. Hun anker dommen og forventer å bli frifunnet i lagmannsretten, sier advokat Kai Vaag til Nettavisen.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling