Dømt for flere tilfeller av vold, trusler og hensynsløs adferd

53-åring overført fra sykehus til varetekt i dag etter traktorangrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En årelang familiefeide skal være bakgrunnen for den dramatiske raseringen av et bolighus på en gård på Stødle i Etne i Sunnhordland i går ettermiddag.

Den 53 år gamle mannen som angrep bolighuset med lasteapparatet og lastegaffel på en traktor, er i nær slekt med en av de voksne beboerne i huset.

Det bekrefter ordfører Sigve Sørheim (Sp) i Etne kommune overfor Dagbladet.

I et møte i formiddag skal politiet, helsevesenet og kommunen drøfte hvordan den tragiske situasjonen skal håndteres videre, opplyser ordføreren.

Far, mor og sønn hjemme Foreldrene og den eldste sønnen på 16 år var hjemme da 53-åringen kjørte i stykker den ene langveggen i huset før han dro videre i en varebil. Da kjørte han borti to biler på sin ville ferd før han ble pågrepet.

De tre yngste brødrene var ikke hjemme da huset ble angrepet.

Kriseteamet i Etne kommune ble kalt sammen i går kveld for å ta seg av familien, som også vil på den hjelpen de trenger av kommunen og helsevesenet videre.

- De har vært utsatt for en sjokkerende opplevelse. Noe mer om hvordan de har det, kan jeg ikke si noe om nå, sier ordfører Sigve Sørheim til Dagbladet.

Huset er ubeboelig, og familien har fått flytte inn i et hus i nabolaget, som nylig sto tomt.

Haugesunds Avis får opplyst ved Haugeland sjukehus at 53-åringen har pådratt seg skader i hode, ansikt og rygg.

Kjent for trusler og hensynsløs adferd Politiet har holdt vakt på sykehuset i Haugesund i natt.

53-åringen, som også bor i Etne, er kjent av politiet fra før.

- Han er anmeldt og dømt flere tilfeller av trusler, vold og hensynsløs adferd, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

- Nå i formiddag er mannen utskrevet fra sykehus og overført til varetekt i Haugesund. Seinere i dag blir det klart om han skal framstilles for fengsling.
 

 RAMPONERT:  Huset på Stødle i Etne er ubeboelig etter at en 53 år gammel mann i går ettermiddag raserte den ene langveggen med traktor og lasteapparat.
RAMPONERT: Huset på Stødle i Etne er ubeboelig etter at en 53 år gammel mann i går ettermiddag raserte den ene langveggen med traktor og lasteapparat. Vis mer