Dømt for fyllekjøring - med rullestol

Patrick (35) er dypt uenig i dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kanadieren Patrick Shanahan (35) ble på onsdag idømt bøter og betinget fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i fyllekjøring - i morens rullestol, melder Reuters.

Saken skriver seg fra desember 2004, da Shanahan ble observert av en politimann mens han kjørte rundt i den motoriserte rullestolen i 01.15-tida i Toronto, på vei hjem fra pub. Politimannen fant kjøremønsteret mistenkelig og stoppet ham.

Shanahan, som innrømmer at han er alkoholiker, har seinere innrømmet at han nok burde latt den trehjulede rullestolen stå den natta. Han har tidligere pådratt seg en promilledom - dog for kjøring med bil den gangen.

Nå er 35-åringen fradømt å kjøre motorisert kjøretøy i et år, har fått 600 kanadiske dollar (ca. 3500 kroner) i bot og fått en 18 måneders betinget dom. I tillegg må han søke hjelp for alkoholmisbruket.

Selv er Shanahan dypt uenig i dommen.

- Man trenger verken førerkort, forsikring eller nummerskilt for å kjøre rullestolen, så hvordan kan jeg da bli tiltalt for fyllekjøring? sier den promilledømte 35-åringen til Torstar News Service.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer