Dømt for grovt uaktsomt bedrageri til fordel for SOS Rasisme

To av de ti tiltalte slipper med bøter.

HOVEDSAKEN FOR RETTEN 11. JANUAR:  Sivile polititjenestemenn på vei til å gjøre beslag i hovedkontoret til SOS Rasisme i Haugesund i februar 2012. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
HOVEDSAKEN FOR RETTEN 11. JANUAR: Sivile polititjenestemenn på vei til å gjøre beslag i hovedkontoret til SOS Rasisme i Haugesund i februar 2012. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To av de ti tiltalte i den omfattende SOS Rasisme-saken om medlemsjuks og bedrageri av tilskudd har fått sine dommer i Haugaland tingrett før hovedsaken mot de åtte hovedtiltalte starter i samme tingrett mandag 11. januar.

Påtalemyndigheten ville ha rettssaken mot de to behandlet separat fordi begge har gitt uttømmende forklaringer, hadde mindre roller og var unge da bedrageriene skal ha foregått - henholdvis 17 og 18 år.

Tingretten har nå gitt de to henholdsvis 2 500 og 5 000 i bot for å ha forledet VOX (Nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk) til å skulle utbetale 35 000 og 46 000 kroner i uberettiget kursstøtte til SOS Rasisme.

Pengene ble ikke utbetalt.De subsidære dommene er henholdsvis fem og ti dagers fengsel.

De to mennene, begge i begynnelsen av 20-årene, bor i Oslo.  Forsvarer for den yngste av de to mennene, advokat Jan Christian Kvanvik, opplyser til Dagbladet at hans klient godtar dommen.

Han forklarte seg i retten i Haugesund før jul, mens 23-åringens sak ble avgjort uten at han var tilstede. 23-åringen ble dømt for forsettelig bedrageri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer