Dømt for gruppevoldtekt av jente (14)

Tre polske menn i slutten av tjueåra dømt til fem og seks års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På onsdag ble tre polakker dømt av Borgarting lagmannsrett for å ha voldtatt en 14 år gammel norsk jente i juni i fjor, melder VG.


Jenta ble ifølge avisa holdt fanget og misbrukt i fire timer i en leilighet et sted på Østlandet.

Lurt ut

Den 14 år gamle jenta har forklart at hun kjente den ene av de tre mennene i forkant av overgrepet. Mannen, som da var 27 år, skal tidligere ha forsøkt å presse henne til sex, men blitt avvist. Dagen da voldtektene fant sted skal han ha ringt og sendt tekstmeldinger til 14-åringen og spurt om hun ville være med på fest.


Jenta sa til slutt ja til å møte ham i nærheten av hennes hjem. Hun nektet å bli med på fest, men ble trukket inn i en bil av 27-åringen og en kamerat og kjørt til en leilighet.

Der skal ungjenta ha blitt dopet ned og voldtatt av de to mennene. Hun prøvde å komme seg vekk, men ble stanset av en tredje mann som befant seg i leiligheten. Også han voldtok 14-åringen, skriver VG.

Etter overgrepene ble jenta kjørt hjem til foreldrene. Hun har forklart at mennene truet med å bruke henne som sexslave for å tjene penger på kroppen hennes. 14-åringen hevder hun ble drapstruet da hun nektet å gå med på dette.

Jenta skal ha slitt med psykiske problemer etter hendelsen.

Ble frifunnet

De tre polske mennene ble tidligere i år frifunnet av lagmannsrettens jury. Fagdommerne valgte imidlertid å sette frifinnelsen til side. Mennene vil anke dommen til Høyesterett.