Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for homohets

Sammenlikner homser med kreftsvulster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pinsepredikanten Åke Green møtte onsdag for retten i den svenske byen Jönköping, som behandler hans anke av dommen for hets mot homofile. Green ble i fjor dømt til en måneds fengsel for slik hets.

Ifølge denne dommen oppfordret den 63 år gamle predikanten i praksis til hat da han i en preken i 2003 sammenlignet homofili og andre seksuelle avvik med kreftsvulster. Han har senere mottatt støtteerklæringer fra likesinnede verden over, blant annet i USA.

- I Sverige setter vi prester i fengsel når de preker Bibelens ord, sto det på en plakat som demonstranter bar utenfor rettssalen i Jönköping 300 kilometer sørvest for Stockholm onsdag.

- Forsvar religionsfriheten, sto det på en annen.

- Vi har hatt ytringsfrihet i Sverige i et par hundre år. Men med dommen mot Åke Green er denne friheten borte, sa Raoul Åkeson i organisasjonen Network Europe, som organiserte onsdagens demonstrasjon.

Westboro baptistkirke i delstaten Kansas i USA går mye lenger i sin støtteerklæring til Green. Her heter det at svenskene er en nasjon av «fordømte sodomitter», og kirkens ledere ber sin menighet be til Gud om at Sverige blir tilintetgjort.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media