Dømt for horeannonser

SøndagSøndag er frifunnet for hallikvirksomhet, men dømt for å ha trykket horeannonser. Politiet varsler ny etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Selskapet SøndagSøndag ble i Oslo tingrett i ettermiddag dømt for å ha brutt straffeloven ved å formidle prostitusjonsannonser. Selskapet må betale 30 000 i bot og tåle inndragning av 300 000 kroner til statskassen.

- Vi er glade for at vi ikke er funnet skyldig i hallikvirksomhet. Vi vil trolig anke avgjørelsen om at vi har formidlet prostisjon, sier ansvarlig redaktør Nils Olav Fardal Bruteig til Dagbladet.no.

Han mener avisa har formidlet escorte, strip og massasjetjenester, men retten mener foto av nakne kvinnekropper signaliserer en helt annen tjeneste. I retten har flere vitner forklart at annonsørene i SøndagSøndag selger sex, og at annonseutformingen bare er et dekke for disse tjenestene.

Endrer annonsene

Likevel vil SøndagSøndag fra og med denne helgen endre sine annonser i respekt for rettens avgjørelse, selv om dommen blir anket og dermed ikke er rettskraftig. Hvordan de vil endre annonsene er ikke klart ennå. Kanskje blir bildene fjernet i første omgang.

SøndagSøndag har avsatt 150 000 kroner i sitt regnskap for å dekke eventuelle utgifter i forbindelse med rettsaken. Selskapet må ut med mer enn det dobbelte.

- Det skal vi klare. Vi har egenkapital vi kan bruke, sier Bruteig.

Han forsikrer at dommen ikke betyr at SøndagSøndag må nedlegges.

Statsadvokaten avgjør

Aktor Harald Bilberg ønsket å se selskapet dømt for hallikvirksomhet og at selskapet skulle betale 100 000 i bot. I tillegg ville de at 420 000 kroner skulle inndras.

Vi tar rettens avgjørelse til orientering. Det blir opp til statsadvokaten å avgjøre om dommen blir anket, sier Bilberg.

Ny etterforskning

Han varsler at selskapet Fimas Group AS, drevet av Nils Bjåen, vil bli etterforsket på bakgrunn av dommen. Selskapet henter inn rubrikkannonser fra de prostituerte og kjøper sju helsider med annonseplass i SøndagSøndag hver uke for å formidle horeannonsene.

Dommen i dag er et resultat av at tidligere likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp og likestillingsombud Kristin Mile som anmeldte SøndagSøndag.

INGEN HALLIK:</B> Redaktør Bruteig i SøndagSøndag fikk gjennomslag for sitt syn i retten om at selskapet han eier ikke driver med hallikvirksomhet ved å trykke sex-annonsene sine.
MANGE ANNONSER:</B> 210 annonser for antatt prostitusjon fant dommer Oddmund Svartberg i to utgaver av SøndagSøndag som retten gransket.