Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for Høyland-drapet

Norsk-tyskeren fikk 11 år og 6 måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det falt i dag dom i rettssaken etter drapet på Eli Synnøve Høyland. Høyland ble funnet kvalt i sitt hjem natt til onsdag 18. februar 2004. Gjerningsmannen ble dømt til fengsel i 11 år og 6 måneder. Retten skal ikke ha funnet noen formildende omstendigheter rundt drapet.

Den 30-årige gjerningsmannen, som rømte til Tyskland rett etter drapet, ble pågrepet av tysk politi den 24. februar 2004. Han har siden sittet fengslet i Tyskland. Mannen har både norsk og tysk pass, og i kraft av å være tysk statsborger kan han ifølge tysk lov ikke utleveres til Norge. Rettssaken har derfor foregått i Verden i Tyskland.

Anne Høyland, datter av avdøde, sier til Dagbladet.no at hun er svært fornøyd med dommen. Hun kom til Tyskland for å følge domsavsiglsen i går, etter at rettssaken har vært utsatt en måned. Aktoratet hadde lagt ned påstand om fengsel i 12 år og 8 måneders fengsel, og dommen lå således tett opp til dette.

- Familien er svært lettet, sier Anne Høyland til Dagbladet.no.

DREPT: Eli Synnøve Høyland (49).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media