Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for hundedrap

Diana Whipple ble bitt i hjel av en hund i blokka i San Fransisco. Nå er eieren Marjorie Knoller kjent skyldig i forsettlig drap og kan få livsvarig fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diana Whipple ble bitt ihjel da hun låste seg inn i oppgangen i blokka der hun bodde. I går ble de to hundeeierne, advokatekteparet Marjorie Knoller (46) og Robert Noel (60), dømt for hundens gjerning i en uvanlig streng dom.

Kan få livsvarig

Marjorie Knollers var selv til stede da hundene angrep Whipple. Hun ble kjent skyldig i forsettlig drap på naboen. Kvinnen risikerer nå alt fra femten års fengsel til livsvarig.

- Å Gud, mumlet Knoller da kjennelsen ble lest opp.

Under rettssaken satt Knoller to dager i vitneboksen og forklarte om hvordan hun prøvde å stoppe hunden Bane fra å gå til angrep og hvordan hun kjempet for å få den løs fra Diana Whipple. Men juryen trodde ikke på forklaringene.

I tillegg ble hun dømt for uaktsomt drap og for å ha eid et ondskapsfullt dyr som dreper.

Ektemannen også dømt

Ektemannen Noel var ikke til stede da hund Bane gikk til det dødelige angrepet på nabokvinnen. Men påtalemyndigheten mener at ekteparet visste at hundene de hadde, Bane og Hera, var aggressive. I retten ble det vist bilder av Noel etter at han selv ble angrepet av hunden Bane. Bildene viser en blodig hånd der kjøttfiller tilsynelatende er revet løs enkelte steder.

Noel ble derfor dømt for uaktsomt drap og for å ha eid et ondskapsfullt dyr som dreper. Han risikerer opptil fire års fengsel.

Advokatekteparet skal ha hatt kontakt med to fanger som har drevet med oppdrett av kamphunder.

- 99 prosent av alle hundeeiere er ansvarlige. Men et lite antall hundeeiere hører ikke på advarsler. Derfor er en kvinne død, sa aktor James Hammer.

Dommen faller 10. mai.

Får bøter i Norge

Det er knapt to måneder siden Norge fikk sitt andre hundedrap. Lille Johannes Åsheim (7) ble drept av nabokvinnens hunder. Hundene hoppet ut av hundegården og angrep gutten.

Foreldrene til Johannes har

anmeldt hundeeieren for drap

.

Politiet har bare siktet kvinnen for forseelse. Ifølge lovverket er

sauer bedre beskyttet enn barn

hvis hunder går til angrep i Norge.

På onsdag møtte faren til Johannes, Roger Åsheim, opp hos justisminister Odd Einar Dørum. Sammen med ham var Tormod Tørstad, som mistet sønnen Tord i 1994. Gutten ble bitt ihjel av flere hunder.

Fedrene til drapsofrene

krever at loven må bli strengere og at farlige hunder blir avlivet.

SJANSELØS:</B> Diana Whipple (33) døde 26. januar i fjor av skadene etter at hundene angrep henne.
DØMT:</B> Marjorie Knoller (46) ble i går dømt for overlagt drap på nabokvinnen. Hun satt sammen med advokat Nedra Ruiz da dommen ble lest opp.
BEHOLDT MASKA:</B> Knollers ektemann Robert Noel (60) var ikke til stede da hundene gikk løs på Diana Whipple. Likevel ble han dømt for uaktsomt drap.
FIKK RETTFERDIGHET:</B> Offerets mor, Penny Whipple-Kelly, er lettet over at hundeeierne er dømt.
NORSK HUNDEDRAP:</B> Roger Åsheims sønn Johannes ble drept av nabokvinnens hunder. Åsheim er selv hundeoppdretter. Han vil ha slutt på uorganisert hundehold. - Livet mitt er ødelagt, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!