Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for kattedrap

Ungdommer grillet kattunge i mikrobølgeovn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To menn på 18 og 19 år, med tydelig mangel på empati for dyr, er i Ryfylke tingrett i dag dømt til 35 timers samfunnstjeneste og til å betale 5000 kroner i bot, etter at de grillet en tre måneder gammel kattunge i en mikrobølgeovn på en fest. Mishandlingen skjedde 11. februar i fjor.

- Det er helt hårreisende at de to ikke har fått en strengere straff. Dyrevernloven åpner for langt strengere straffer for slike handlinger. Det er viktig av allmenpreventive grunner at de straffes slik at det virker avskrekkende for andre, sier jurist Live Kleveland Karlsrud i Dyrevernalliansen til Dagbladet.no.

Symptom på voldelig adferd

Aktor hadde lagt ned en noe strengere straff, men retten kom til at det forelå formildende omstendigheter.

- Jeg kan ikke se at det foreligger noen formildende omstendigheter i denne saken, bortsett fra gjerningsmennenes alder, sier Kleveland Karlsrud.

Hun mener retten har vist for liten forståelse for hva dyreplageri egentlig er og de langvarige konsekvensene for samfunnet.

Undersøkelser fra USA viser at det en stor sannsynlighet for at ungdom som torturerer hjelpesløse dyr, senere utøver alvorlig voldlig adferd overfor andre mennesker. Ungdom som gjør slikt mot små dyr, som er utrolig enkle ofre for torturister, må få psykologisk oppfølging, sier Kleveland Karlsrud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!