Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for massevoldtekt

En 20 år gammel mann er dømt til fengsel i fem år og seks måneder for å ha deltatt i en massevoldtekt av en 19 år gammel kvinne. Mannen fikk strengere straff fordi han rømte fra varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var tiltalt sammen med tre kamerater for å ha voldtatt ei jente etter en bytur i Oslo i oktober 2000. To av vennene ble dømt til henholdsvis fire års fengsel og fire år og seks måneders fengsel, mens den tredje ble frifunnet i en dom fra 2. november 2001. De to domfelte anket, og saken kommer opp for lagmannsretten i juni.

Sistemann rømte fra varetekt i desember 2000. Han ble pågrepet i Italia i mai 2002 og utlevert til Norge i februar i år.

Onsdag ble han dømt i Oslo Tingrett.

Dopet?

Jenta hadde vært ute på byen i Oslo med en venninne og en kompis 13. oktober 2000, da hun møtte noen kosovoalbanere hun var blitt kjent med tidligere. Hun hadde et godt øye til den ene, men noen uker i forveien hadde han sagt ting til henne som gjorde at hun ikke likte ham like godt lenger.

Hun drakk til sammen fire flasker øl og fire halvlitere i løpet av kvelden, men ble mye mer påvirket enn alkoholkonsumet skulle tilsi. Retten mener det er mulig at noen puttet narkotika i glasset hennes, ettersom hun ble sløvere og sløvere utover kvelden.

Jenta skulle ta nattbussen hjem til en venninne, men hun avtalte å møte den ene mannen ved Oslo S.

Videoopptak gjort ved parkeringsplassen viser at den ene kosovoalbaneren førte henne bestemt bort til en ventende bil. Hun ble nærmest løftet inn i bilen.

Store problemer

Jenta prøvde å se hvor hun ble kjørt, men en av passasjerene holdt foran øynene hennes. Da kom fram til en adresse i Oslo, der hun ble voldtatt av tre menn. Jenta selv har forklart at det var flere personer i rommet, og at de lo.

Voldtektsmannen som rømte til Italia ble funnet skyldig både i bortføring og voldtekt.

Retten mener det er «særlig skjerpende» at han rømte, og at det har påført jenta enda mer skade. Hun var livredd for at mannen skulle oppsøke henne.

Mens de to andre medskyldige ble dømt til henholdsvis fire års fengsel og fire år og seks måneders fengsel, valgte retten å idømme sistemann enda strengere straff. Retten har valgt å legge større vekt på nyere rettspraksis enn på straffen de andre medskyldige ble dømt til.

Jenta har forklart at hun fortsatt har store problemer med å omgås andre mennesker, og at hun fortsatt ikke har klart å innlede noe forhold til en mann.

Den domfelte anket saken på stedet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling