Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for metanoldrap på sin onkel

44-åring fikk 14 måneders.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 44 år gammel mann er i Vinger og Odal tingrett dømt til fengsel i et år og to måneder for uaktsomt metanoldrap på sin onkel, melder NRK.

Retten mener 44-åringen visste at spriten han solgte til den 60 år gamle onkelen kunne inneholde metanol, og at han visste at onkelen kom til å drikke spriten, melder NRK

Retten fant det imidlertid formildende at mannen hjalp politiet med å finne metanolkilden etter at onkelen døde i mars. Dødsfallet skjedde en uke etter salget.

Dommen er noe kortere enn det aktor la ned påstand om. Aktor ba om to års fengsel. Påtalemyndigheten mente det var grunnlag for å tiltale 44-åringen for uaktsomt drap fordi salget skjedde mange måneder etter at metanolsaken og dødsfallene hadde vært slått stort opp i alle mediene høsten 2002.

Mannen erkjente i retten ikke straffskyld for drap, men erkjente i retten at han hadde overlevert 2 liter sprit til onkelen. (®NTB)

(NTB)

<B>SOLGTE METANOLSPRIT: Og onkelen døde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media