Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for nabodrap på Klepp

En 55 år gammel mann ble i dag dømt for uaktsomt drap på Johnny Refsnes på Jæren i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble i dag i Jæren herredsrett dømt til to år og tre måneders fengsel. I tillegg må 55-åringen betale 475 508 kroner i erstatning til Johnny Refsnes' enke, og 250 000 kroner til hans datter.

Lørdag 4. september i fjor ble tobarnsfaren Johnny Refsnes (35) skutt fra kloss hold like utenfor huset sitt på Kverneland i Klepp kommune. Refsnes døde av skadene kort tid etter skytingen. 55-åringen ble pågrepet uten dramatikk like etter skuddene.

- Jeg husker ikke skuddene, sa 55-åringen i forrige uke, og forklarte at han brukte å være bevæpnet fordi han følte seg utrygg.

Flere personer var vitne til at den dømte 55-åringen og Refsnes kjempet om våpenet. Retten mener det er bevist at Johnny Refsnes holdt delvis rundt hånden til 55-åringen og revolveren han hadde i hånden. Herredsretten mente det var utilbørlig at 55-åringen hadde med seg en ladd revolver ut på tur, men mener samtidig at 55-åringen handlet i nødverge.

Retten tror på 55-åringen når han sier at han avfyrte et varselsskudd før skuddet eller skuddene som drepte Refsnes. Retten legger til at det var ubetinget utilbørlig at 55-åringen hadde med seg en ladd revolver ut på tur.

- Retten har funnet bevisvurderingen svært vanskelig. Dommen blir etter all sannsynlighet anket, sier 55-åringens forsvarer, advokat Are Nilsen, til NTB.