Dømt for øksedrap

Bror av fotballstjerne kan få livstid i fengsel etter drapet på Anthony Walker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 17-åringen Michael Barton ble i dag dømt for medvirkning til øksedrapet på 18-åringen Anthony Walker i juli.

Drapet rystet Storbritannia like etter terrorangrepne i London. Tenåringen ble drept med isøks i en park i Liverpool etter å ha blitt antastet av en gjeng da han var ute og gikk med kjæresten. Retten har oppfattet drapet som rasistisk motivert.

Vitner har i retten forklart at gjengen ropte «walk, nigger, walk» og andre rasistiske utsagn da de traff på Walker, kjæresten, og kjærestens bror som ventet på bussen ved en holdeplass.

Da de fulgte etter Walker, som forsøkte å komme seg unna situasjonen, angrepet de med en isøks.

20-åringen Paul Taylor har alt sagt seg skyldig og innrømmet at det var han som påførte Walker det dødbringende økseslaget og etterlot 18-åringen døende på bakken med øksen plantet i hodet.

Juryen fant i dag Barton medskyldig i drap, og retten konkluderte med at han var den som startet konfrontasjonen med Walker, samt ga Taylor mordvåpenet.

Begge risikerer livsvarig fengsel når straffeutmålingen blir avsagt på et senere tidspunkt. Barton er lillebroren til Manchester City-spilleren Joey Barton. Drapsmannen Paul Taylor er deres fetter.

Under jakten på drapsmennene, da det ble kjent at en av de da mistenkte i saken var broren til Joey Barton, gikk fotballspilleren ut på TV og ba rømlingene komme hjem og melde seg for politiet.

De ble senere pågrepet i Amsterdam og utlevert til Storbritannia.

- Jeg kan tilgi dem, men bare hvis de viser at de angrer, sa Walkers mor Gee under domsavsigelsen i dag.

Den 49 år gamle lærerinnen har oppdratt alle sine seks barn alene etter at hun ble separert fra ektemannen Steve. Gråtende har hun fortalt retten hvordan Anthony var mannen i huset, og med humor sørget for å avvæpne familiekonflikter og bråk hjemme.

DRAPSVÅPENET: Med denne isøksen ble Anthony Walker drept.
SKYLDIG: 20-åringen Paul Taylor (t.v) sa seg overraskende skyldig da rettsaken startet 15. november. I dag fant retten også 17-åringen Michael Barton skyldig.
DREPT: 18 år gamle Anthony Walker ble drept på grunn av sin hudfarge i en park i Liverpool i juli.