Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for Orkdal-drapet

En 22 år gammel mann ble i ettermiddag funnet skyldig i forsettlig drap på en 16 år gammel gutt og drapsforsøk på ei da 19 år gammel jente natt til 17. mai for tre år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rå mishandlingen skjedde på Orkdal natt til 17. mai for tre år siden. Morten Kristiansen (16) ble slått i hjel med en stein mot hodet mens han lå og sov. Den da 19 år gamle Silje Eirin Aufles Valstad fikk store hodeskader. Den største steinen veide 4,2 kilo.

Den nå 22 år gammel mannen ble dømt for drap og mishandling i herredsretten og frikjent i lagmannsretten, men Høyesterett satte dommen til side.

Saken gikk nå for retten for tredje gang, og juryen i Frostating lagmannsrett avsa sin kjennelse like før klokka 14 i dag. De fant 22-åringen skyldig i forsettlig drap og for drapsforsøk.

Trodde ikke på blackout

Den tiltalte 22-åringen har hele tida nektet straffskyld fordi han ikke kan huske noe av det som skjedde. 22-åringen ble funnet bevisstløs ved siden av de to ofrene på parkeringsplassen tidlig på morgenen. Selv sier han at han fikk 'blackout' etter at han forlot en etterpåfest. På dette tidspunktet hadde gutten promille på nærmere 2,0.

Ambulansepersonalet prøvde å vekke gutten ved å klype i ham, men uten virkning. Han kom først til bevissthet sent på ettermiddagen, da han lå på sykehus.

Da hevdet han at han ikke visste noe om tragedien som hadde skjedd.

Men ekspertene var ikke overbevist om at 22-åringen snakket sant om hukommelsestapet. De trodde heller ikke på at han var bevisstløs da han ble funnet på åstedet.

- Det er stor sannsynlighet for at den tilstanden tiltalte ble funnet i, var simulasjon. Det vil si at han bare lot som om han var besvimt, sa nevrolog Harald Schrader i retten i dag, ifølge Adressa.no. Schrader jobber ved St.Olavs hospital.

Anker dommen

NTB melder at 22-åringen vil anke dommen inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media