Dømt for Orkdal-drapet

En 22 år gammel mann ble i ettermiddag funnet skyldig i forsettlig drap på en 16 år gammel gutt og drapsforsøk på ei da 19 år gammel jente natt til 17. mai for tre år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den rå mishandlingen skjedde på Orkdal natt til 17. mai for tre år siden. Morten Kristiansen (16) ble slått i hjel med en stein mot hodet mens han lå og sov. Den da 19 år gamle Silje Eirin Aufles Valstad fikk store hodeskader. Den største steinen veide 4,2 kilo.

Den nå 22 år gammel mannen ble dømt for drap og mishandling i herredsretten og frikjent i lagmannsretten, men Høyesterett satte dommen til side.

Saken gikk nå for retten for tredje gang, og juryen i Frostating lagmannsrett avsa sin kjennelse like før klokka 14 i dag. De fant 22-åringen skyldig i forsettlig drap og for drapsforsøk.

Trodde ikke på blackout

Den tiltalte 22-åringen har hele tida nektet straffskyld fordi han ikke kan huske noe av det som skjedde. 22-åringen ble funnet bevisstløs ved siden av de to ofrene på parkeringsplassen tidlig på morgenen. Selv sier han at han fikk 'blackout' etter at han forlot en etterpåfest. På dette tidspunktet hadde gutten promille på nærmere 2,0.

Ambulansepersonalet prøvde å vekke gutten ved å klype i ham, men uten virkning. Han kom først til bevissthet sent på ettermiddagen, da han lå på sykehus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer