Dømt for overgrep to ganger - tatt med 53 000 barneporno-bilder

Stavanger-mann (59) avslørt av sveitsisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 59 år gammel mann ble onsdag dømt til ett år og to måneder fengsel i Stavanger tingrett etter at han i vinter ble tatt med en enorm mengde overgreps-bilder og -filmer.

Dommen slår fast at mannen også bidro til spredning av materialet via et fildelingsnettverk på nettet.

Det var politiet i Sveits som i fjor varslet Kripos om mannens aktivitet på nettverket. Et halvt år seinere ransaket politiet mannens bolig i Stavanger, samtidig som mannen ble innkalt til politistasjonen fra arbeidsplassen og pågrepet.

- Burde ha kastet det på sjøen På 59-åringens harddisker fant Kripos' spesialetterforskere 53 098 seksualiserte bilder av barn, hvorav over 7000 fra før var kjent for Kripos som overgrepsbilder. I tillegg hadde mannen lagret hele 2749 forskjellige videoklipp med tilsvarende innhold.

Materialet inneholdt blant annet filmer som viste voldtekter av spedbarn.

Analysen av harddiskene viste at 59-åringen hadde åpnet noen av filmene så seint som bare noen timer før politiet slo til.

«[Det er] ingen tvil om at han har handlet forsettlig - han har lastet ned, lagret, jevnlig gjort seg kjent med og spredt materialet videre til andre med viten og vilje. Han forklarte til og med at han visste at dette var galt, at han burde kvitte seg med materialet (f.eks. kaste det på sjøen) og at det nok bare var et tidsspørsmål før han ble tatt», heter det i dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer