Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for overgrep to ganger - tatt med 53 000 barneporno-bilder

Stavanger-mann (59) avslørt av sveitsisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 59 år gammel mann ble onsdag dømt til ett år og to måneder fengsel i Stavanger tingrett etter at han i vinter ble tatt med en enorm mengde overgreps-bilder og -filmer.

Dommen slår fast at mannen også bidro til spredning av materialet via et fildelingsnettverk på nettet.

Det var politiet i Sveits som i fjor varslet Kripos om mannens aktivitet på nettverket. Et halvt år seinere ransaket politiet mannens bolig i Stavanger, samtidig som mannen ble innkalt til politistasjonen fra arbeidsplassen og pågrepet.

- Burde ha kastet det på sjøen På 59-åringens harddisker fant Kripos' spesialetterforskere 53 098 seksualiserte bilder av barn, hvorav over 7000 fra før var kjent for Kripos som overgrepsbilder. I tillegg hadde mannen lagret hele 2749 forskjellige videoklipp med tilsvarende innhold.

Materialet inneholdt blant annet filmer som viste voldtekter av spedbarn.

Analysen av harddiskene viste at 59-åringen hadde åpnet noen av filmene så seint som bare noen timer før politiet slo til.

«[Det er] ingen tvil om at han har handlet forsettlig - han har lastet ned, lagret, jevnlig gjort seg kjent med og spredt materialet videre til andre med viten og vilje. Han forklarte til og med at han visste at dette var galt, at han burde kvitte seg med materialet (f.eks. kaste det på sjøen) og at det nok bare var et tidsspørsmål før han ble tatt», heter det i dommen.

- Fast forbrytersk forsett I retten denne uka forklarte tiltalte at han var aktiv på det aktuelle fildelingsnettverket fordi han var ensom og det tilfredsstilte et sosialt behov.

«Det var også en del "småchatting" og han drev aktiv "image-bygging" - noe som viser at han har drevet planmessig med dette, og med et såkalt fast forbrytersk forsett», skriver tingrettsdommer Mariann A. Svensen.

Retten satte fengselsstraffen hele fire måneder høyere enn aktors påstand, blant annet etter å ha konstatert at overgrepsdommene fra 1990-tallet var et bakteppe dommerne ikke kunne se bort fra.

59-åringen har gitt en uforbeholden tilståelse, men det er ikke kjent om han vil anke straffutmålingen.

Det skal ikke være mistanke om at mannen har produsert noe av det beslaglagte materialet selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling