Dømt for pilotfyll på Gardermoen

Og politiet fant ut når BA-piloten hadde låst seg inn på hotellet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  British Airways-piloten som skulle ta av fra Gardermoen til London klokka 07.45 om morgenen, hadde ikke lagt seg klokka 22.30 kvelden.

Forklaringen til arbeidsgiver og til politiet stemte ikke overens med data som etterforskerne hadde fått tilgang til på Oslo-hotellet der den irske promillepiloten og resten av flymannskapet bodde.

For promillen var det ingen tvil om. En blodprøve like før flyet skulle ha tatt av, viste nær 1,5. Og hotellets data viste at piloten ikke hadde låst seg inn på rommet før klokka 03 - mindre enn fem timer før han skulle være i lufta.

Nå har Øvre Romerike tingrett dømt den 28 år gamle piloten til fengsel i seks måneder. Den alvorlige episoden skjedde så langt tilbake som 11. november 2003, men retten har ikke lykkes å innkalle piloten på lovlig vis før nå. Han møtte ikke selv i retten, melder Romerikes Blad.

Var edru - ble dømt

Tidligere er flykapteinen dømt til fire måneders ubetinget fengsel selv om han var edru.  Han var sjef ombord, og foretok seg ikke noe til tross for at han visste at noen av besetningsmedlemmene var beruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer