Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for planlagt hevndrap på Tyshawn (9)

To menn er funnet skyldig i drapet som rystet Chicago.

DREPT: Tyshawn Lee var bare ni år gammel da han ble brutalt skutt og drept. Reporter: Christian Wehus. Video: CNN Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Corey Morgan (31) og Dwright Boone-Doty (22) er funnet skyldig i drapet på 9 år gamle Tyshawn Lee i 2015, melder CNN.

Morgan viste ingen følelser da dommen ble lest opp etter at juryen hadde diskutert i ti timer, melder TV-kanalen.

DRAPSDØMT Dwright Boone-Doty under rettssaken. Foto: E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP, Pool)
DRAPSDØMT Dwright Boone-Doty under rettssaken. Foto: E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP, Pool) Vis mer

Straffeutmålingen er foreløpig ikke klar. Ifølge CBS News risikerer Morgan opptil 100 år i fengsel, mens Boone-Doty risikerer livstid.

Lokket

Lille Tyshawn ble lokket fra en park og inn i et smug av de to mennene i 2015. Der ble han skutt i hodet på kloss hold. Liket hans ble bare etterlatt på stedet, og saken rystet selv en by som Chicago.

DRAPSDØMT: Corey Morgan under rettssaken. Foto: E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP, Pool
DRAPSDØMT: Corey Morgan under rettssaken. Foto: E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP, Pool Vis mer

- Selv på ei tid da vi er blitt nesten numne til overskrifter om vold, rystet denne saken oss langt inn i sjela. Jeg tenker ofte på klassekameratene til Tyshawn i fjerde klasse, som kom tilbake på skolen og satt ved siden av en tom pult etter drapet. Og som seinere dette skoleåret vil gå ut av åttende klasse uten vennen deres. Traumet påvirker oss alle, sier statsadvokat i Cook County, Kim Foxx, i en uttalelse og legger til:

- Vi håper disse dommene bringer en form for avslutning og fred for familien til Tyshawn Lee, som vi aldri vil glemme.

Hevnangrep

Aktoratet mener Tyshawn var offer for et gjengrelatert hevnangrep. Boone-Doty og Morgan skal ha trodd at faren til Tyshawn tilhørte en gjeng som sto bak drapet på Morgans bror.

Morgans forsvarer hevdet i retten at det var Doty som opptrådte alene. Dotys forsvarsadvokat skyldte på Morgan.

I september skal også sjåføren av fluktbilen, Kevin Edwards, har sagt seg skyldig i bytte mot en straff på 25 års fengsel, ifølge CNN. Broren til Morgan er også dømt til fire års fengsel for å ha kjøpt våpenet som ble brukt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling