Dømt for sadisme

I går ble Bente Hildrums ekssamboer dømt for vold med et rent sadistisk preg mot Bente. Nedre Romerike herredsrett ga ekssamboeren åtte måneders ubetinget fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekssamboeren må også betale Bente 40000 kroner i erstatning.

- Jeg er så glad. Det er en enorm lettelse å få vite at retten trodde på meg, sier Bente Hildrum (35).

Dommen fra herredsretten er knusende. Retten har funnet Bente Hildrum meget troverdig, og lagt hennes vitnemål til grunn for dommen.

Ekssamboeren sto tiltalt for tre tilfeller av til dels groteske voldshandlinger mot Bente Hildrum. Han er dømt for å ha slått og sparket henne ved flere anledninger, for å ha kastet et glass på henne slik at det knuste, for så å ha gnidd salt i såret. Han er også dømt blant annet for å ha helt eddik i øynene hennes, og for å ha truet henne med drill og et ladd AG3-gevær.

Husket ikke

Ekssamboeren erkjente å ha slått og sparket, men kunne ikke huske de andre voldshandlingene.

Retten fant at en rekke forhold ved volden virket straffeskjerpende, blant annet at voldsutøvelsen var systematisk og ble utført over en sammenhengende periode på flere timer. At volden skjedde med Hildrums sju måneder gamle barn til stede, var også straffeskjerpende.

- Det dreier seg om svært brutale handlinger. Enkelte har også et rent sadistisk preg, skriver dommerfullmektig Siri K. Kristiansen i dommen.

- Stor lettelse

- Jeg er veldig fornøyd med at han fikk den straffen aktor begjærte, selv om jeg føler at straffen burde være strengere. Det var en stor lettelse å høre dommen. Hele rettssaken har vært en stor påkjenning. Det er en oppreisning for meg bare å bli trodd. De som kjenner meg sier at jeg ble et annet menneske da jeg hørte dommen, sier Bente.