Dømt for sex etter nett-treff

Først ble den svenske 53-åringen venn med de to jentene på 12 og 14 år. Så utnyttet han dem seksuelt. I dag ble han dømt til ett år og seks måneders fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble tatt på fersk gjerning mens han var sammen med den 12 år gamle jenta. Han tilsto at han hadde hatt sex med jentene, etter at han først møtte dem på en snakkekanal på nettet, skriver Expressen.

I 1997 fikk han kontakt med den 14 år gamle jenta. De begynte å sende e-post til hverandre. Sommeren 1997 ble mannen som er fra Uppsala og jenta fra Stockholmstraktene enige om å møtes.

Filmet

I august hadde de seksuell omgang to ganger i mannens leilighet. Jenta hadde fortalt at hun bare var 14 år.

De to fortsatte å treffe hverandre, men kontakten tok slutt før jenta fylte 15 år. Både mannen og jenta har sagt at den seksuelle omgangen var frivillig, men ved ett tilfelle filmet han samleiet uten at jenta visste det.

Mannen fikk kontakt med den andre jenta i fjor. De sendte e-post til hverandre, og møttes i et hus utenfor Tranås i april i fjor. Jenta fortalte mannen at hun ble 13 år i november samme år.

Noen årvåkne venner av jenta så at hun gikk inn i en bil med en ukjent mann. De tok umiddelbart kontakt med jentas mor, som slo alarm.

Psykiske problemer

Etter et par timer greide politiet i finne mannen. De gikk inn i huset, men da hadde mannen allerede forgrepet seg på jenta. Han innrømmet den seksuelle omgangen, men hevdet han trodde hun var 15 år.

12-åringen fikk psykiske problemer etter episoden. Hun sliter med å følge med på skolen, og har mistet alle vennene sine.

Den svenske tingsretten understreket at de ser svært alvorlig på saken, men slo fast at det ikke dreide seg om grovt seksuell utnyttelse, siden det ikke hadde forkommet vold eller tvang, skriver Expressen.