Dømt for sex med samboeren

Fikk 90 dager for sex med kjæresten da hun var 14.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 23 år gammel mann fra Steinkjer i Nord-Trøndelag er dømt til 90 dagers betinget fengsel for sex med mindreårige, skriver Adresseavisa.

23-åringen er fortsatt sammen med den nå 16 år gamle jenta, og paret er forlovet og bor sammen.

Mannen er i Inderøy tingrett dømt for å ha hatt samleie med henne da hun bare var 14 år, og dermed under den seksuelle lavalder. Det ulovlige forholdet ble avdekket i januar i år.

Det første straffbare forholdet skal ha funnet sted mens de to var 14 og 22 år gamle, og jenta satt barnevakt. Ifølge Adresseavisa skal hun ha fått lov å ta med seg kjæresten.

Kjæresten skal ikke ha visst nøyaktig hvor gammel jenta var, og hun har selv forklart at hun hadde sagt hun var «snart 15».

Dommen er gjort betinget, hvilket betyr at 23-åringen ikke trenger å sone dersom han ikke seinere blir dømt for andre straffbare forhold.

Retten har lagt vekt på at paret fortsatt er kjærester og nå forlovet. Samtidig legges det vekt på at paret hadde samleie uten prevensjon, og at 23-åringen gjennomførte flere samleier med jenta - selv om han visste at hun var under den seksuelle lavalder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer