Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for sex med tre av sine elever. Forsvarer seg med at karakterene ble bedre

Hevder gutten ba om råd.

DØMT: Den tidligere engelsklæreren Brianne Altice (36) ble i fjor sommer dømt til mellom to og 30 år i fengsel for seksuell omgang med tre av sine elever. Foto: Leah Hogsten/The Salt Lake Tribune via AP/NTB Scanpix
DØMT: Den tidligere engelsklæreren Brianne Altice (36) ble i fjor sommer dømt til mellom to og 30 år i fengsel for seksuell omgang med tre av sine elever. Foto: Leah Hogsten/The Salt Lake Tribune via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere engelsklæreren Brianne Altice (36) ble i fjor sommer dømt til mellom to og 30 år i fengsel for seksuell omgang med tre av sine elever.

Elevene var mellom 16 og 17 år gamle da overgrepene fant sted i 2013, og Altice innrømmet forholdene.

Nå har foreldrene til en av guttene saksøkt Altice og skolen der hun jobbet, og i den anledning har den tidligere læreren sendt inn et skriv til domstolen der hun argumenterer for sin sak.

Ifølge en rekke store amerikanske medier, deriblant CBS, skriver hun at hun aldri mente å gjøre noen noe vondt, og at hun oppfordret gutten det er snakk om til å fortsette skolegangen.

- I forkant av skoleåret 2012-2013 hadde han (den fornærmede) problemer med oppførselen på skolen. Han fikk dårlige karakterer og ble suspendert. I løpet av dette året (året hvor hun var hans engelsklærer) ble både karakterene og oppførselen hans bedre, skriver hun.

Bakgrunnen for det ferske søksmålet mot skolen, er at guttens foreldre mener det var «kjent» blant elevene at Altice hadde sex med flere av sine elever. De mener skolen burde gjort en bedre innsats for å finne ut om det var hold i disse ryktene.

Altice selv avviser at skolen noen gang tok kontakt med henne om dette.

Hun skriver at den fornærmede gutten tok kontakt med henne for å få råd om hvordan han skulle håndtere en vanskelig situasjon med foreldrene sine.

Altice skriver også at hun ikke har råd til en egen advokat.

Hele Norges coronakart