Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for sexmisbruk av 11-åring

En 32 år gammel mann som er ansatt på et avlastningshjem for barn og unge i Bergen, er i Nordhordland herredsrett dømt til ett års fengsel for sexmisbruk av en 11 år gammel gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En enstemmig rett har også dømt mannen til å betale 50.000 kroner i oppreisning til gutten, melder Bergens Tidendes nettutgave.

Sexovergrepet mot den da 11 år gamle gutten skjedde i en kommune utenfor Bergen i juli 1999. Den 32 år gamle mannen hadde kontakt med gutten på fritiden.

32-åringens arbeidsgiver ble først varslet om saken seks uker før hovedforhandlingene skulle starte. Da ble mannen oppfordret til å sykemelde seg.

Mannens nærmeste overordnede på avlastningshjemmet for barn og unge sa i retten at hun var overbevist om at 32-åringen var uskyldig. Nordhordland herredsrett valgte derimot å tro på det unge offeret, som retten karakteriserer som meget troverdig.

(NTB)

Hele Norges coronakart