Dømt for sexterror mot 29 kvinner

Den 30 år gamle sexterroristen plukket ut kvinnene tilfeldig. På kvelds- og nattetid slo han til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom et utall med telefonoppringninger skremte han kvinnene skikkelig. 30-åringen truet med voldtekt og andre alvorlige sexovergrep. Ikke bare mot kvinnene sjøl, men også mot døtrene deres.

I går ble 30-åringen fra Hobøl sør for Oslo dømt til fengsel i ti måneder for å ha forulempet hele 29 kvinner med trusler og griseprat. Seks måneder er gjort ubetinget.

Et telefonoffer forteller til Dagbladet at hun ikke hadde annet valg enn å ta mannen alvorlig og melde saken til det lokale politiet.

- Virket gal

- Han tok nattesøvnen fra meg. Det var ubehagelig. Mannen i telefonen virket gal, og da vet en jo aldri hva som kan skje. Han hadde tilsynelatende glede av det han gjorde, sier vedkommende.

Hun syns mannen har sluppet billig, i og med at fire måneder av straffen på ti måneder er gjort betinget.

Det var i løpet av sommeren og høsten i fjor at mannen begynte å ringe til tilfeldige kvinner - og komme med sine sextrusler. Politiet ble etter hvert koblet inn, og etter relativt kort tid ble mannen arrestert.

Teknikken har for lengst innhentet dem som forsøker seg på telefonterror.

- Jeg angrer på det jeg har gjort, forklarte mannen i retten denne uka.

Tilsto

30-åringen avla full tilståelse. Ifølge tiltalen hadde han på telefon truet ni tilfeldige kvinner med at han skulle komme og voldta dem eller deres døtre.

Mannen ble videre funnet skyldig i å ha kommet med seksuelle tilnærmelser av mindre alvorlig karakter over telefon mot 20 andre kvinner.

Hobølmannen har ringt til kvinner i Akershus, Østfold og Buskerud. Mest terrorisert ble imidlertid kvinner i Nedre Telemark, i Bamble- og Porsgrunns-området.