Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for sexterror mot 29 kvinner

Den 30 år gamle sexterroristen plukket ut kvinnene tilfeldig. På kvelds- og nattetid slo han til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom et utall med telefonoppringninger skremte han kvinnene skikkelig. 30-åringen truet med voldtekt og andre alvorlige sexovergrep. Ikke bare mot kvinnene sjøl, men også mot døtrene deres.

I går ble 30-åringen fra Hobøl sør for Oslo dømt til fengsel i ti måneder for å ha forulempet hele 29 kvinner med trusler og griseprat. Seks måneder er gjort ubetinget.

Et telefonoffer forteller til Dagbladet at hun ikke hadde annet valg enn å ta mannen alvorlig og melde saken til det lokale politiet.

- Virket gal

- Han tok nattesøvnen fra meg. Det var ubehagelig. Mannen i telefonen virket gal, og da vet en jo aldri hva som kan skje. Han hadde tilsynelatende glede av det han gjorde, sier vedkommende.

Hun syns mannen har sluppet billig, i og med at fire måneder av straffen på ti måneder er gjort betinget.

Det var i løpet av sommeren og høsten i fjor at mannen begynte å ringe til tilfeldige kvinner - og komme med sine sextrusler. Politiet ble etter hvert koblet inn, og etter relativt kort tid ble mannen arrestert.

Teknikken har for lengst innhentet dem som forsøker seg på telefonterror.

- Jeg angrer på det jeg har gjort, forklarte mannen i retten denne uka.

Tilsto

30-åringen avla full tilståelse. Ifølge tiltalen hadde han på telefon truet ni tilfeldige kvinner med at han skulle komme og voldta dem eller deres døtre.

Mannen ble videre funnet skyldig i å ha kommet med seksuelle tilnærmelser av mindre alvorlig karakter over telefon mot 20 andre kvinner.

Hobølmannen har ringt til kvinner i Akershus, Østfold og Buskerud. Mest terrorisert ble imidlertid kvinner i Nedre Telemark, i Bamble- og Porsgrunns-området.