Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for skudd mot skatteoppkrever

Hedmarken tingrett har dømt Stange-mann til ett års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hedmarken tingrett har dømt en mann til ett års fengsel for å ha skutt og skadet en skatteoppkrever i juli i fjor.

Retten trodde ikke på Stange-mannens forklaring om at han bare skjøt for å skremme, melder NRK.

Mannen ble tirsdag funnet skyldig i legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Han ble dømt til ett års fengsel, mens aktor hadde lagt ned påstand om ett år og fire måneder.

Det var 26. juli i fjor at namsmannen og skatteoppkreveren oppsøkte mannen på gården hans i Stange. De flyktet fra stedet etter at mannen fyrte av hagla mot dem. Namsmannen ble ikke skadd, men skatteoppkreveren ble truffet flere steder på kroppen.

Tiltalte sa i retten at han angret på det han gjorde, og at han handlet i et fortvilt øyeblikk fordi han var i ferd med å miste alt han eide.

Etter å ha jagd namsmannen og skatteoppkreveren vekk, tente mannen på alle bygninger på gården. Han må ut med nærmere 800.000 kroner i erstatning for skadene etter brannen.

I tillegg til fengselsstraffen, er tiltalte dømt til å betale skatteoppkreveren 50.000 kroner i oppreising.

(NTB)

DØMT TIL ETT ÅRS FENGSEL: En mann gikk berserk og skøt med hagle mot namsmannen og en kommuneansatt som kom med utkastelsesordre i juli i fjor, før han tente han på småbruket sitt. Nå er han dømt til ett års fengsel. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
DØMT TIL ETT ÅRS FENGSEL: En mann gikk berserk og skøt med hagle mot namsmannen og en kommuneansatt som kom med utkastelsesordre i juli i fjor, før han tente han på småbruket sitt. Nå er han dømt til ett års fengsel. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media