Dømt for sønnens (12) selvmord

Retten fant mamma Judith Scruggs fra Connecticut skyldig i medvirkning til selvmord. Daniel (12) var skitten og bodde i skapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste månedene var et mareritt for J. Daniel Scruggs (12). Hver dag ble han mobbet for sin dårlige ånde og vonde kroppslukt. Han var så engstelig at han pleide å sove i klesskapet sitt, sammen med kniver og et hjemmelagd spyd.

2. januar 2002 orket han ikke mer. Han fant frem slipset, gikk inn i skapet, og hang seg.

I går ble hans mor, 52 år gamle Judith Scruggs, funnet skyldig i medvirkning til sønnens selvmord.

«Skittent hjem»

Retten fant at hun hadde «utsatt en mindreårig for skade». Ved å holde et skittent hjem mener de hun forhindret sønnen i å forbedre sin personlige hygiene, og dermed bidro til at han ble mobbet.

Nå risikerer hun opp til 10 år i fengsel.

Scruggs var også tiltalt for ikke å ha skaffet sønnen tilstrekkelig medisinsk- og psykologisk hjelp, men ble frikjent på dette punktet.

- Luktet vondt

Aktoratet viste til et hjem der det knapt var mulig å bevege seg. Et hjem fullt av klær, gammel oppvask, aviser og skitt. Et vitne beskrev lukten som å stikke hodet inn i et skap fullt av skitne klær og surt søppel.

I tidlige samtaler med politiet hevdet hun at hun forsøkte å skaffe sønnen psykologisk hjelp. Senere innrømte hun at hun ikke ringte etter hjelp før dagen Daniel døde.

- Urettferdig dom

Aktoratet sa seg enig i at saken er rystende, men ville ha juryens mening på hvorvidt hun kunne holdes ansvarlig for sin sønns død.

- Det vil nok finnes dem som ikke er enige, men det er vår mening at foreldre er ansvarlige for sine barn velferd, og at de må sikre barnas basisbehov, det være seg medisinsk, følelsesmessig og psykologisk, sier aktor James Dinan.

Forsvarsadvokat Reese Norris mener dommen er urettferdig, og vil anke.

Han betegner Judith Scruggs som en kjærlig, enslig mor, med to jobber.

Selvmordet var opptakten til en ny lov i Conneticut, som pålegger skolene å rapportere mobbing til myndighetene.

(Kilder:

CNN

New York Post)

<B>MOBBEOFFER: J. Daniel Scruggs ble mobbet fordi han var så skitten. Til slutt tok han sitt liv.