Dømt for tre mordbranner: - Det skal brenne igjen

Er blitt utpekt som Sveriges farligste mann. Neste år har han sonet ferdig.

DØMT FOR MORDBRANN: Ulf Borgström (51) er dømt for tre mordbranner; to i Mora i Sverige i 2005 og en i Ystad i 2010. I 2011 ble han dømt til åtte års fengsel for brannen i Ystad. Etter planen løslates han neste år. Foto: Expressen/Kvällsposten
DØMT FOR MORDBRANN: Ulf Borgström (51) er dømt for tre mordbranner; to i Mora i Sverige i 2005 og en i Ystad i 2010. I 2011 ble han dømt til åtte års fengsel for brannen i Ystad. Etter planen løslates han neste år. Foto: Expressen/Kvällsposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har mistenkt ham for å kunne stå bak mer enn 100 branner. Men Ulf Borgström (51) er bare blitt dømt for tre av dem.

Han soner nå straffen i Salberga fengsel i Sala i Sverige, og herfra har han takket ja til et eksklusivt intervju med den svenske avisa Kvällsposten.

- Fordi jeg er «pissed off» og vil at allmenheten skal vite det, sier Bergström om hvorfor han stiller opp i intervjuet.

Fri neste år Borgström er dømt for tre mordbranner; to i Mora i Sverige i 2005, og en i Ystad i 2010.

I 2011 ble han dømt til åtte års fengsel for brannen i Ystad. Ifølge Kvällsposten kan han allerede neste år være en fri mann igjen.

Han er åpenbart misfornøyd med soningsforholdene på Sala, skriver avisa. Og han ønsker å fortelle om hvordan han opplever behandlingen på anstalten.

- Skal brenne Bergström mener han blir utsatt for overgrep der, skriver Kvällsposten. Samtidig skjuler han ikke hvilke planer han har for framtida - altså hva som skal skje når han igjen er en fri mann.

- Det skal brenne igjen, sier 51-åringen. 

I mange år var Bergstöm en av Sveriges mest etterlyste kriminelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.