Dømt for trippeldrap etter bilulykke

Rune Viking Ytterland (21) ble onsdag dømt til fem måneders fengsel for uaktsomt bildrap. Kjæresten og to venner omkom da han kjørte i en fjellvegg på Hitra i 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fosen tingrett dømte Ytterland til ubetinget fengsel i fem måneder for uaktsomt drap, melder TV 2 Nettavisen. Han ble også fradømt førerkortet i fem år og dømt til å betale 25.000 kroner i erstatning til hver av fem foreldre til de avdøde. Til sammen beløper erstatningen seg på 125.000 kroner.

Ytterland, som tidligere har stått fram i media, sier at han ikke husker noe av ulykken og mener at dommen er for streng. Det mener også 21-åringens advokat, og de vurderer nå å anke dommen. Det har aldri vært mistanke om promille i forbindelse med dødsulykken.

To kvinner og en mann i alderen 19 og 20 år døde i ulykken som skjedde den 29. april 2004. Totalt var det fem personer i bilen.

Ifølge tiltalen holdt 21-åringen for høy fart da ulykken skjedde. I en venstrekurve skal han ha mistet kontroll over bilen slik at den traff autovernet. Deretter skrenset bilen sideveis, før den traff en fjellvegg på motsatt side av veien med taket først.

(ANB)