Dømt for trusler mot VG-journalister

Rizwan S. Ali (26) ble i Borgarting lagmannsrett mandag dømt for voldstrusler mot to VG-journalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rizwan S. Ali skal ifølge dommen ha tilknytning til den såkalte B-gjengen i Oslo. Han ble for ett år siden frifunnet i Oslo byrett, men påtalemyndigheten anket. Borgarting lagmannsrett valgte nå å tro på forklaringene til de to VG-journalistene Rolf Widerøe og Arve Arefjord.

Han ble dømt til 45 dagers ubetinget fengsel med fradrag for to dagers varetekt.

Tøyen-drapet

Det var i januar i fjor Rizwan S. Ali oppsøkte VGs redaksjonslokaler i Oslo for å snakke med journalistene som da dekket det såkalte Tøyen-drapet. Hans yngre bror Imran S. Ali var ettersøkt av politiet for delaktighet i likvideringen av en mann på Tøyen i Oslo.

Ifølge VG-journalistene skal Rizwan S. Ali i en høyrøstet diskus jon ha krevd at de sluttet å skrive om broren, og at de heller ikke skulle trykke flere bilder av ham. Dette ble avvist, men Ali ble tilbudt spalteplass for å imøtegå politiets beskyldninger mot broren. Dette godtok han ikke, og Ali skal ifølge VG-journalistene ha sagt at de som skrev mer om broren ville bli «tatt».

Etter dette møte skal journalist Rolf Widerøe ha mottatt to tekstmeldinger på sin mobiltelefon med ukjent avsender, som ble oppfattet som trusler.

Knebling

Rettens flertall mener det er forståelig at Rizwan S. Ali reagerte med sinne på VGs omtale av broren, siden lillebroren aldri ble tiltalt for Tøyen-drapet. Men dette rettferdiggjør ikke truslene, og får ikke betydning for straffeutmålingen, mener flertallet.

I dommen fra lagmannsretten heter det at truslene må oppfattes som forsøk på knebling av VG-journalistene, og at det av allmennpreventive grunner må reageres strengt.

Retten legger også til grunn at Rizwan S. Ali er med i den såkalte B-gjengen i Oslo, og at han går under kallenavnet Ali Big B (Big Brother) i dette miljøet. Denne gjengen har vist evne og vilje til våpenbruk, mener Borgarting Lagmannsrett.

(NTB)