Dømt for trygdejuks etter tips fra svigermor

Halv million i baksmell - og DA røk samboerskapet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Paret levde som en tett liten familie med felles barn - og med trygdekontoret som sponsor etter at de hadde meldt samlivsbrudd og flytting. Det gikk fint helt til kvinnens mor og mannens påtroppende svigermor fikk nok av trygdejukset og hvisket trygdekontoret noen ord i øret. Det er av sine egne man skal ha det.

I løpet av fire år fikk paret utbetalt urettmessig 522.300 kroner. Den nå 37 år gamle mannen er i Skien og Porsgrunn tingrett dømt til seks måneders fengsel, derav to måneder ubetinget. Han fikk strafferabatt etter å ha lagt alle kort på bordet, melder Telemarksavisa.

Bryllup avlyst

Giroene datt inn i felles postkasse mens paret offisielt bodde på hver sine adresser. Familieidyllen hadde såpass gode vilkår at felles bryllup var planlagt en måned fram i tid da mor og svigermor satte en stopper for dobbeltspillet våren 2003.

Paradoksalt var det først etter denne oppvasken og økonomiske baksmellen bokstavelig at paret virkelig skilte lag. Bryllupet ble det aldri noe av.

I retten forklarte mannen at svindelen var avtalt mellom han og den daværende samboeren for å bedre felles økonomi. Retten la vekt på at påtalemyndigheten kunne fått problemer med å bevise trygdesvindelen hvis ikke mannen hadde kommet med en uforbeholden tilståelse.

Kvinnen er tidligere dømt til fengsel for trygdejukset. Retten regnet henne som hovedperson i saken siden det meste av pengene ble sendt til henne.

Dommen faller inn i rekken av en lang rekke svindelsaker i Grenland i høst over par som lyver om sine familieforhold. Mange av sakene gjelder par fra Balkan, men denne saken dreier seg om et etnisk norsk par, skriver ta.no.