Dømt for tukling på McDonalds

Skiftlederen presset seg på kvinnelige ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Overgrepene foregikk over lengre tid på McDonalds restaurant på Ski Storsenter i Akershus, skriver Østlandets Blad.

Ni vitner har i Indre Follo tingrett forklart seg om forholdene på familierestauranten i Ski.

Skiftlederen tok en av de unge jentene gjentatte ganger på brystene, forsøkte å kysse henne, og ved minst en anledning prøvde han å føre hånda ned i buksene hennes. En annen ung kvinnelig ekspeditør opplevde at skiftlederen holdt henne rundt livet og kysset henne på halsen mens han presset seg mot undelivet hennes.

Unge og usikre

Overgrepene skjedde på jobben, og både skiftlederen og de unge jentene hadde klærne på. Men i dommen slår retten fast at overgrepene må karakteriseres som seksuelle og mot jentenes vilje, noe ekspeditøren visste, skriver Østlandets Blad.

Retten legger vekt på at skiftlederen var jentenes sjef i et ansettelsesforhold som gjorde at jentene havnet i et avhengighetsforhold til ham, og var usikre på hvordan de skulle takle situasjonen. Begge jentene var under 20 år da overgrepene skjedde.

Dommeren festet ingen lit til mannens forklaring, der han hevdet at han på ingen måte hadde gjort noe ulovlig mot jentene han jobbet sammen med.

Han ble ilagt en straff på 7000 kroner i bot eller 14 dagers fengsel, og han må betale 4000 kroner i saksomkostninger.

Han sluttet jobben i McDonalds etter eget ønske.

  • Har du opplevd slike tilnærmelser fra sjefen? Tips oss!