Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for uaktsomt bildrap

Presset bil av veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 25 år gammel bilfører fra Hønefoss er dømt til tre års fengsel for uaktsomt drap, melder Ringerikes Blad.

25-åringen presset en bil av veien nord for Dokka i Oppland 14. juli 2001. En 27 år gammel passasjer som satt i bilen som ble presset av veien omkom i ulykken.

Bilføreren er også dømt til å betale den omkomnes mor 75.000 kroner i oppreisning.

Saken hadde sitt utspring i en episode ved Dokka, hvor noen menn fra Ringerike traff hverandre. Uoverensstemmelser endte med en hasardiøs biljakt, skriver Ringerikes Blad.

25-åringen skal med sin bil ha forfulgt en annen bil, og nærmest presset denne ut av veien. 25-åringen har sagt at han ikke husker dette, og mener han må ha vært bevisstløs under kjøringen. Det har ikke retten trodd på, og dømt ham etter tiltalen.

Lagmannsrettens dom er i tråd med dommen fra Hadeland og Lang tingrett for 11 måneder siden. 25-åringen hadde anket både over skyldspørsmålet og oppreisningskravet, men vant ikke fram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media