Dømt for uaktsomt drap på Alf Johan

Ble skåldet i hjel på institusjon - retten måtte tilbake til 1977 for å finne sak å sammenligne med.

DOM: En fagutdannet helsesekretær er dømt for uaktsomt drap på pleitrengende Alf Johan Halvorsen (51) på en institusjon i Færder kommune. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En fagutdannet helsesekretær er kjent skyldig i uaktsomt drap på den sterkt pleietrengende og språkløse pasienten Alf Johan Halvorsen (51) på en institusjon i Færder kommune i fjor vinter.

Vestfold tingrett har idømt den kommuneansatte kvinnen i 30-årene åtte måneders fengsel, derav fire måneder ubetinget soning.

Før morgenbadet glemte helsearbeideren å sjekke temperaturen på badevannet, som er beregnet å ha vært opp mot 70 grader da Alf Johan ble heist ned i badekaret søndag 24. februar.

Han døde på brannskadeavsnittet på Haukeland i Bergen av forbrenning og skåldingskader fire dager fire dager seinere.

Legedom fra 1977

Verken aktor i straffesaken eller retten har funnet noen identisk sak for norsk rett å sammenligne med om feil gjort på jobb i helsevesenet. Tingretten må helt tilbake til 1977 for å finne en sak med «en viss likhet».

Da ble en lege dømt til åtte måneders fengsel for uaktsomt drap på en pasient ved å sette en sprøyte med morfinpreparat. Pasienten var alkoholpåvirket, og dødsårsaken ble fastslått til å være kombinasjonen av stoffer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer