Dømt for vold og trusler: Småbarnsfar havnet i klammeri med politiet etter å ha drukket 24 øl på AC/DC-konsert

Bråk og trusler etter at han ble oppdaget da han tok selfie på panseret av politibil.

GOD STEMNING: AC/DC-konserten i juli i år på Valle Hovin fikk terningkast fem av Dagbladet. En av konsertgjengernes atferd fikk ikke like god karakter da hans sak var oppe i Oslo tingrett i forrige uke. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
GOD STEMNING: AC/DC-konserten i juli i år på Valle Hovin fikk terningkast fem av Dagbladet. En av konsertgjengernes atferd fikk ikke like god karakter da hans sak var oppe i Oslo tingrett i forrige uke. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I juli i år gjestet australske AC/DC Valle Hovin i Oslo til fullt hus og terningkast fem.

Men det var ikke alle som klarte å holde festen på riktig side av loven. Nå er en småbarnsfar fra Østlandet dømt for vold og trusler mot offentlige tjenestemenn, etter at han ble tatt på fersken da han forsøkte å ta en selfie på panseret av en politibil som stod utenfor konsertområdet.

Småbarnsfaren for østlandsområdet forklarte i retten at han husket lite fra hendelsene, og at han hadde drukket ca 24 halvlitere og noe vin i løpet av dagen.

Da politiet oppdaget ham på panseret av bilen, oppga han falskt navn. Da politiførstebetjenten som var på stedet tok et ID-kort fra mannens lommebok for å sjekke navnet, forsøkte han å ta det tilbake. Men det endte med at han brakk kortet i politiførstebetjentens hånd, og at tjenestemannen fikk et lite sår som følge av dette.

- Etter rettens vurdering er det å ta kort ut av en annens hånd, og hvor det samtidig klemmes over/rundt fingre å anse som vold i straffelovens forstand, heter det i dommen fra Oslo tingrett

Etter kortepisoden ble mannen arrestert og satt i håndjern. Det likte han dårlig. Ifølge dommen sa han:

«Om du setter meg inn i arrest så skal jeg lage et helvete, det er bare å bestille ambulanse», og «jeg skal sparke deg i tinningen så den sprekker om du tar meg inn i cellen» og «burde ikke du være hjemme hos familien din, det er nok snart noen andre der nå».

Han kom med ytterligere trusler da han skulle plasseres i arresten, og sparket også tjenestemannen på leggen.

Retten bemerker at vold og trusler mot offentlige tjenestemenn er et alvorlig samfunnsproblem, og at truslene mannen framsatte var alvorlige og egnet til å skape frykt.

Aktor la ned påstand om 75 dagers fengsel, men retten satte den til 45.

- Det er gledelig at retten satte ned straffen med 30 dager sett opp mot påstanden, sier advokat Jens-Ove Hagen, mannens forsvarer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram