Dømt for voldtekt av 15-åringer

En 32 år gammel mann er i Frostating lagmannsrett dømt til sju års forvaring for voldtekter av to 15 år gamle jenter i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minstetiden i forvaring er satt til tre og et halvt år. De rettspsykiatrisk sakkyndige mener det er høy risiko for at 32-åringen begår nye seksualforbrytelser. Den dømte må også betale hver av jentene 125.000 kroner i oppreisning, melder adressa.no.

Mannen anket på stedet. Juryen i Frostating fant ham skyldig i to voldtekter mot en 15 år gammel jente begått i lokalene til Club 4 sommeren 2000. Jenta ble skjenket full og utsatt for en gruppevoldtekt av ukjente menn før 32-åringen selv voldtok henne.

Juryen fant ham også skyldig i voldtekt av en annen 15 år gammel jente på en hybel i 1999, samt utuktig omgang med to barn under 16 år.

Begge jentene kommer fra muslimske familier, og overgrepene førte til at jentene ble utstøtt fra sine familier og bakvasket i det etniske miljø de tilhørte i Trondheim. Begge jentene prøvde senere å begå selvmord.

Straffen var en skjerpelse i forhold til dommen i Trondheim tingrett. Der ble mannen dømt til fire år og fire måneders fengsel.

(NTB)