FRIFUNNET: 36-åringen er frifunnet for voldtekt på kjæresten i en ankesak i Gulating lagmannsrett. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRIFUNNET: 36-åringen er frifunnet for voldtekt på kjæresten i en ankesak i Gulating lagmannsrett. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Dømt for voldtekt av kjæresten og søsteren hennes. I ankesaken ble han frifunnet for voldtekten av kjæresten

Fikk straffen redusert fra sju år til fire år og tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 36 år gammel mann som i tingretten ble dømt for å ha voldtatt både kjæresten og hennes søster, er i ankesaken frikjent for voldtekt av kjæresten.

Mannen ble i Bergen tingrett dømt til fengsel i sju år, men straffen er nå senket til fire år og tre måneders fengsel av Gulating lagmannsrett, skriver Bergens Tidende. Han er dømt for å ha voldtatt kjærestens søster på en sofa hun overnattet på i hans hjem i midten av oktober 2015.

I tingretten forklarte mannens kjæreste at hun hadde våknet på morgenkvisten av at tiltalte hadde sex med henne. Lagmannsretten fant på sin side at det ikke var sannsynlighetsovervekt for at han hadde hatt sex med kjæresten mens hun sov, og han ble dermed frifunnet for såkalt sovevoldtekt.

36-åringen ble dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen han ble dømt for å ha voldtatt. Han ble dømt til å betale kjæresten 20.000 kroner i oppreisningserstatning for å ha truet henne.

(NTB)